Birçok insan kendi işinin kurucusu olmak ister, farklı kazanç yolları ile geçimimizi kolaylaştırmak için bir çaba halindeyiz.
İnsan nüfusundaki artış, ekonomik belirsizlikler, piyasada ki rekabet hacmi vb. birçok değişkenin olduğu günümüz şartlarında, sabit gelir büyük bir çoğunluk için daha cazip görünebilir.
Bu nedenle Klasik 09:00 – 18:00 arası aylığı/yıllığı belli, yemeği, sigortası olan işler birçok kişi için vazgeçilmez ve harika standartlar olarak görünebilir.
Bu standartlara ulaşamayan ya da ben birşeyler üretmek istiyorum diyerek yola çıkan girişimci adaylarının en büyük sorunları; Kurulum, Finansal, Ekip ve Pazara Tutunma gibi konuların yanısıra kendi temel ihtiyaçlarını dahil karşılayamaz hale gelebiliyor. Projeye ya başlamadan ya da kısa süre sonra çekilmek zorunda kalıyor.
Eğer Pazar araştırmanızı yapmış, gerçeketen uğruna çaba harcamaya hazır olduğunuz işinizi bulduysanız şartların sizi durdurmasına izin vermeyin.
Şimdi size kendimden bir örnek vereceğim; ev hanımlarının yaptığı sıcak tenrece yemeklerini öncelikle çalışaa kadınlar ve tencere yemeğine acıkan insanlara ulaştırmak için bir “özelleştirilmiş sosyal ağ projesi yapmak istedim” Yazılımcılardan aldığım fiyatlar dudak uçuklatan cinstendi.
100.000 TL’ye sayfayı hazırlayabilecek olanda vardı, Saati 35 Dolara toplam da ilk deneme sürümü için yaklaşık 750 Dolara yapabilecek olanda… site aynı, ne istediğini anlatan kişi aynı…
Ve eğitim… WordPress sayfası ile istediğim siteyi aslında kendim de kurabileceğimi öğrendim ve hiç de anlatıldığı kadar zor bir süreç değildi. Sonuçta olmayan birşeyin sıfırdan yazılımını yaptırmıyordum. Artık herşey hazır paketler halinde sana sadece puzzle’ları doğru birleştirmek kalıyor.
Reklam-tanıtım için doğru süreçleri izleyebilirsin ve gerekli yatırım için hikayeni doğru anlatıp destek alabileceğin kitlesel fonlama sayfaları var.
Yatırım desteği alabileceğin tohum yatırımcılar, melek ağları, devlet teşvikleri, hibeler, banka kredileri gibi çok fazla seçenekte sermaye bulabilmene olanak sağlıyor.
Üniversitelerin kuluçka merkezleri, hızlandırma programları var..
Önemli olan sabırla ve gerçek bir çaba ile hedefini ve doğru pazarı belirleyebilmen.
Bu süreçte benim danışmanlıkları ile yolumu açan “Girişim Savaşçıları” programından aldığım eğitimler oldu… Gerçekten altın bilezikler değerindeydi. Karşıma onlar çıktığı için şanslıyım…
Birkaç destek önerisi;
- Halkbank Girişimcilik Kredileri
- TESKOMB
- Bankalar (Girişimcilik Kredisi)
- Mikro Kredi
Bu 4 kurumdan işinizi kurmak için sermaye sorunuzu rahatlıkla çözebilirsiniz. Genç yada kadın girişimci iseniz, faizsiz dahi kredi alabilirsiniz.
“Dünyayı girişimcilikle iyileştir.“
Yazı dizimizin devamı gelecektir…
Kaynak;