Kendi sınırlarımızı kendimiz çiziyoruz.
Birçok başarı hikayesi ve buluşlar “kullanıcıdan çıkan yenilik” kavramının çıkış notası olmuştur. Tünelin sonuna geldiğinde karşına bir ışık yerine duvar çıktıysa 2 seçeneğin var ya durup sonsuz bir belirsizliğe hapsolacaksın ya da o duvarları yıkmak için gerekeni yapacaksın.
Peki bu aşama da seni bu belirsizliğe hapseden ne? Bu sorunun cevabını gerçek bir samimiyetle verdiğinde çıkışa yaklaşacaksın.
- TDK Engel tanımı; Bir şeyin gerçekleşmesini önleyen sebep, mâni
Bir de şu tip söylemleri hayatından çıkarmalısın!
Aslında o fikir benim de aklıma gelmişti, o işi ben olsam şöyle yapardım… Yargılama, küçümseme, öfkelenme ve eleştirilerle ördüğün konfor alanını terk etmezsen hep o yerinde sayıp diğerlerini izleyen, kendisini teselli etme eylemini çok makul bir gurur vesilesi gibi göstermeye çalışan, o oturduğu yerden ahkam kesen kişi olmaya devam edersin.. Ne uzarsın ne kısalırsın. Hayat akıp giderken sen seyirci koltuğunda kalırsın.
Bütün bu bahaneler yetmiyor gibi yeni nesil kahramanlıklar çıktı. Birşey yapıyormuş gibi görünüp aslında sadece laf üreten ama icraatini hayata geçirmeyenlerle dolu sosyal medya yorum sayfaları… Eskiden sahte kabadayılar vardı şimdi klavye kahramanlığı moda oldu.
Eline bir klavye geçiren bu kesimden bir grup bunu eleştiri bombasına çevirecek bir silaha dönüştürüyor. Bu tür kişilerin kendisine faydası olmadığı gibi faydalı işler yapanlara da gerekli gereksiz saldırarak motivasyonunu düşürmesi içler acısı…
Teknoloji doğru kullanıldığı zaman tam anlamıyla bir cevher… Eskiden kütüphanelerin tozlu raflarında saatlerce aradığımız konular artık, bir tuş uzağımızda…
Araştırabileceğimiz binlerce iş seçeneği, öğrenebileceğimiz binlerce yeni bilgi var…
Motivasyona ihtiyaç duyduğunda arama sayfasına yazdığın birkaç kelime ile yüzlerce başarı hikayesi makalesine ve örnek yaşamlara ulaşabiliyorsun.
Bahane değil çözüm üret… Klavuzun bu olursa yolunu kimse tıkayamaz sen bile bunu ilke edinirsen kendi savaşında yenilmez güç olursun. Anahatar kelimelerin bu olmalı “ÇÖZÜM ÜRET”
Thomas Edison’a, 999 denemeden sonra yaptığı bininci deneyde ampulü bulmasıyla ilgili olarak şöyle bir soru yöneltmişler: – 999 kez hata yapmanıza rağmen, bininci deneyi yapacak gücü nereden buldunuz? Edison şu yanıtı vermiş: – Ampulün icadı bin aşamalı bir süreçti.
Sana başarısız denmesine de izin veremezsin düştüysen kalkmasını bileceksin. Ampulün bulunması için kaç kere deneme yapıldığını düşün. 999 hata sonucu 1 doğru ve şu anda biz ışığa kavuştuk. 998. deneme de vazgeçseydi?
Şu sözü çok severim “Başarı vazgeçmeyenlerindir.”
Kaynak
hurriyet.com.tr/gundem/999-kez-hata-yapabilirsin
sozluk.gov.tr/